Groups & Associations

Något som är speciellt för Kungsholmens Gymnasium är att det finns en massa groups och associations (typ klubbar). Vem som helst kan gå med i dem och det finns hur många som helst att välja på. Igår hade fick en del av dem presentera sig för alla nya ettor i skolan och sen fick man gå runt i korridorerna där de ställt upp sina stånd och så var det bara att gå med i dem man gillade.

Jag skrev upp mig i dessa groups: Synergy (man lär sig dansa och får delta i shower och uppvisninar där pengarna som tjänas skänks till välgörenhet), Amnesty (vet inte om jag ska va med men den går väl mest ut på att man disskuterar viktiga frågor och försöker påverka), KZINE (skoltidningen som skriver om mer än bara skolan, man kan välja själv vad man vill hålla på med; fotograf, reporter, lay out-designer mm) och KGIF (skolans idrottsförening, man får gymkort till skolans gym för 70 kr).

Det som är kul med dessa grupper är att vem som helst kan starta en grupp och de kan vara hur galna som helst. TIll exempel finns det en Kebab-klubb och "Friday Shirt Society" går ut på att medlemmarna bär skjorta varje fredag. Och det som är ännu galnare är att alla dessa klubbar får pengar av elevråd/skola, kebab-klubben för att äta kebab, filmklubben för att gå på bio osv..

Och just det, en sak till, det är tre tjejer i 3:an som bestämt sig för att sätta upp en musikal och det blir Mamma Mia! Jag har varit på den musikalen en gång och kommer ihåg hur gärna jag ville vara en av de där människorna uppe på scenen, som var så glada och dansade och sjöng, och nu har jag chansen! Jag har ju ingen wow-röst men det behövs säkert inte om man är en sån som sjunger i kören och dansar. Det är audition på onsdag! :D

Som ni kanske märker gillar jag min nya skola ;) Pussar!


"Jag har två väskor och en tant att checka in"

Jag gick just in på msn.se och såg denna artikel. Är det inte bara det roligaste ni nånsin hört? :D

Specialbagage var 78-årig dam

Bild: Scanpix

En 78-årig dam på väg mot Tyskland fick på tisdagen en ofrivillig tur på Arlanda.

Det var när hon blev ombedd lägga sitt specialbagage vid en obemannad incheckning som hon missuppfattade uppmaningen - och lade sig själv på bagagebandet. Det fanns ingen i närheten som såg misstaget, utan först i bagagehanteringen upptäckte förvånad personal att det kom en dam åkande.

- Hon klarade sig utan skador, så vi har haft lite roligt åt det här i dag, säger Jan Sommar, stationsbefäl på Arlandapolisen.

Damen kom enligt uppgift så småningom iväg med flyget - som passagerare.


Ett gott skratt förlänger livet

Mitt senaste skratt var för några minuter sedan när jag sa till Carl-Johan: "Vi borde gå och lägga oss", han kollade oförstående på mig och sa: "Va? Border-collie rocks?". Hahahaha!

Skratta mycket så lever du längre! (sägs det i alla fall)

Kolmårdens djurpark

I fredags var hela den internationella sektionen på utflykt till Kolmården. Jag fick gå upp klockan 05:30 :( Vi åkte buss i två timmar och sen fick vi fortsätta med bussen in i safari-parken. Lärarna delade in eleverna i grupper med en person från varje klass och dessa grupper tilldelades sedan en lapp med djur/saker som man skulle hitta och sedan forografera. Jag hamnade i värsta tråkiga gruppen med en japan-kille och en etiopisk kille. Vi skrattade i alla fall mycket åt Mr. Nash (vår matte-lärare) som klätt om sig som nån sorts Indiana Jones-wannabe (se bild nedan!) haha. Lunchen åts vid Bamses värld där vi fick sitta och lyssna på Lille-Skutts sång om och om igen, högtalaren satt precis vid vårt bord :(:(


The story of us all



The Last Good Night - Pictures of you

Time to shape up

Igår hade vi idrott för första gången. Det var ingen riktig lektion utan det vi gjorde var att gå runt utanför skolan och få information om hur vår idrott skulle se ut framöver. Vad gäller idrottsläraren så skulla jag gissa att han är i ungefär samma ålder som Andreas (idrottsläraren i ks) och ungefär 3/4 så snygg, vilket är ganska bra betyg faktiskt. Han verkar vara en bra lärare också och det är ju alltid bra ;-) Han berättade att han skule bedöma oss efter resultaten vi fick under lektionerna, typ hur fort vi sprang 3 km, 60 m sprint, hur långt vi hoppade på längdhopp, mm, men hallå? brukar inte idrottslärare sätta betyg på vilja, positiv/negativ intällning, ledarskapförmåga och kunskap? Jag som inte tränat på hela sommaren gillar inte detta upplägg, men jag gissar att det är så här det är i gymnasiet. Så det är bara att plocka fram joggingskorna från garderoben, blåsa bort dammet och sticka ut och springa. Jag tänker i alla fall inte vara sämst på 3 kilometers springningen. It's time to shape up!

PS: Idag har jag joggat i 20 min och gjort värsta styrketräningen också, är otroligt stolt  : )

En bra ursäkt för att shoppa!

Good evening!

Nu har även dag tre i gymnasiet gått och jag tycker man kan säga att om allt gått bra de första tre dagarna så borde det inte vara några problem resten av tiden. Det är under dessa dagar man får alla intryck och bestämmer sig vad man tycker om skolan, samtidigt som det är dessa dagar man visar vem man är så att de andra kan få ett bra första intryck av en. Jag har två jätteschyssta tjejer som jag umgås med i stort sett hela tiden, Luthfunnesa och Giovanna. Jag menar det kunde varit så mycket värre, en kille i min klass vid namn Adam har inte pratat med någon i klassen och efter tre dagars tystnad står det nästan klart hur resten av skoltiden kommer bli för honom, han är redan klassens outsider. Åh, jag har så dåligt samvete, jag och Luthfunnesa skulle vara snälla så vi började prata med Adam på väg till tunnelbanan och då sa jag: "men du var väl inte här de första dagarna?" och då sa han tyst att jo det hade han varit. Usch, tänk så osynlig en människa kan vara, stackarn.

Något som är positivt med att börja skolan är att man har en perfekt ursäkt för att shoppa lite extra. Det är inte bara penna o block som behöver införskaffas inför skolstarten utan även sånt som ny väska, lite höst kläder mm....

Detta köpte jag idag:



Ett par "chino's" från H&M



Stor väska för stora böcker, ni skulle se vår Chemestry-bok! (från Åhlén's)

Dag 2

Idag var dag nummer två i gymnasiet. Vi ägnade största delen av dagen åt att lära känna varandra, ni vet hur det är; namnlek efter namnlek efter namnlek... Vi stod säkert i en timma i gympasalen (ja, det var den enda plats där hela min stora klass kunde få plats att stå i en ring) och repeterade. När vi senare satt i klassrummet och Mrs. Galley var på gång att föreslå ännu en namnlek så föreslog Beatrice att vi skulle köra "speed-dating" istället, det var en mycket bättre idé tyckte alla i klassen. Så man flyttade runt och pratade med alla i 2 min och det var faktiskt jättekul, de som från början sett rätt nördiga var faktiskt jättetrevliga och schyssta och de som sett snygga ut (killar) var ännu trevligare! ;D

Fakta om min klass:
Namn: EN1A
Storlek: 32 elever (inte 40 som jag sa förut..)
Språkkunskaper: Alla kan flytande svenska föturom en, han heter Lars (haha!)

Gonatt!


E N 1 A!

Nu är det gjort! Jag har överlevt min första dag i gymnasiet!! Och vet ni vad? Det var inte så hemskt. Det var till och med ganska så bra :D Nu är jag en elev i klass EN1A i International Section på Kungsholmens gymnasium.

Så här var det:
Jag fick skjuts av mamma till skolan och vi kom fram i sista minuten (som vanligt). Utanför den stora porten möttes man av äldre elever och delade ut chokladkakor (vilken början!) och när jag kom in stod Viktor Schmidt (min gamla klasskompis) och väntade på mig, gulligt va? Iaf så gick vi tillsammans till samlingssalen där info-mötet började med fyra kostymklädda 3:or som uppträdde o sjöng Justin Timberlake med beatbox o allt ;) Man kan lugnt säga att det lättade upp stämningen i lokalen. Efter mötet träffades alla i sina klassrum, jag ska gå i klass EN1A o mina lärare heter Ms. Galley & Mr. Nash (haha, vi måste säga Mr. & Ms. till alla våra lärare!). Vi var nog nästan 40 pers i min klass, och ja, det såg ut som en bra klass, ingen 9:3 men ändå. Många med utländsk bakgrund, lärarna hade stora svårigheter med att uttala alla efternamn, för att inte tala om förnamnen! Tjejen som jag satt bredvid på uppropet hette Luthfannesa (!) och hon och jag höll ihop hela dagen. Jag träffade åxå många andra trevliga tjejer så jag tror inte det blir några problem med kompisar precis :) Men snygga killar-fronten var det dock inte lika ljust, de flesta killarna var nördiga och faktiskt rödhåriga, haha. Många mattegenier (nördar) fanns där, flera stycken räckte upp handen och berättade att de redan gjort gymnasiets A-matte i nian, "får vi börja på nästa steg eller måste vi vänta på de andra?" sa de förväntansfullt.

Det var en bra dag som översteg mina förväntningar och som bevisade att jag oroat mig helt i onödan. Även om jag saknar mina underbara vänner som jag är van vid att träffa varje dag i skolan så tror jag att det kommer bli bra ändå. Oj, jag glömde nästan berätta att vi fick massa Kungsholmen-grejer, typ nyckelring, nyckelband, mapp och påse!

Nu måste jag sova, ska upp tidigt imorron igen (vad konstigt det känns att ha en viss tid när man måste sova, jag gillar det inte). God natt!



Visst är det en fin byggnad? Lite skillnad från gamla ks..


Tillsammans är man mindre ensam

Idag har jag varit i stan och träffat mina underbara tjejkompisar Annis, Karis, Linis och Gabyis (att lägga till -is på slutet av allas namn är liksom vår grej) :D Så vad gjorde vi, jo vi lunchade på Café 60 (Sveavägen 60) och hade riktigt roligt när vi satt där och åt. Det var kul att prata med Lina som vi andra inte träffat på nästan hela sommaren. När vi till slut lämnade caféet var alla så trötta att vi begav oss hemmåt. Tyvärr blev vår hemfärd ordentligt försenad då vi blev tvungna att stå i säkert 45 min och vänta på Lina och Gaby som kommit på den otroligt bra idén att ta foton i en fotoautomat skulle bli klara. Efter myntväxling, problem med automaten, klippning av foton och flera missade tåg var de äntligen klara och jag och Anna kunde åka hem. Under tågresan pratade vi gamla minnen från KS och skrattade mycket.

Ordning & Reda

Nu har jag städat, plockat och sorterat i mer än en timme. Visst har det varit tråkigt men det behövdes verkligen, mitt rum såg ut som ett bombnedslag med kläder och annat som täckte i stort sett varje yta. När jag nu tog ett steg bakåt kände jag knappt igen mitt gamla rum, det var som en total förvandling, underbart! Det är så skönt att ha lite ordning & reda när skolan börjar. Här är en bilder på mitt nu stilrena rum:



Denna hög har byggts av de böcker jag läst den senaste tiden! (okej, kanske inte bara under den senaste tiden, men ändå)



Puss&Kram!


Funny little words

Jag är en sån som tycker det är jättekul när folk säger fel, missförstår något nån sagt eller helt enkelt säger något roligt. Då skrattar jag ihjäl mig :D

Min bror är en sån som ofta säger fel, i alla fall när han var yngre gjorde han alltid det. Här är ett litet lexikon med hans översättningar, enjoy!

Nylonstrumpor  -  Lyonstrumpor (han vet fortfarande inte vad det egentligen heter)
Hjälte  -  Hjälpte ("han hjälper ju folk")
Ett öra  -  Ett höra (det är ju egentligen mer logiskt..)
Peter-Pan  -  Pyttipanna (oj vad vi skrattade när han sa det!)

Det följande är en dialog mellan mej o min bror, den ägde rum tidigare under kvällen då jag var ganska irreterad på att han inte hjälpte till med dukningen.
Jag: "DUKA!!!"
C-J: "Va?!" säger han och duckar ner på golvet. Han såg riktigt orolig ut, han trodde ju det var något som flög mot honom så han behövde ducka. Hahahhah, det är min humor det.




Så här såg han ut för 2 år sen


Hjälp!

Okej nu blir det kanske lite för mycket prat om skolan men det är för att gymnasiet är i stort sett det enda jag tänker på nu för tiden. Jag och Sara har diskuterat lämpliga första dagen-kläder och jag har drömt mardrömmar om denna stora dag, detta är bevis på att enformiga tankegång. Det som är speciellt med den linje jag ska går är att all undervisning är på engelska, det är en av de grejer jag oroar mej för, jag kommer formodligen ha det lättare än många andra eftersom eng är mitt andra modersmål men ändå, tänk spanska lektionen på engelska med alla grammatik ord och matten med alla konstiga ord kommer också att bli helt annorlunda!

Jag hade inget att göra förut så jag slog upp lite ord i lexikon, här är några exempel:

omkrets   -   cimcumference / perimeter

substantiv   -   noun

bråk (i matte-språk)   -   fraction

shit  va svårt   -   shit how diffucult

I alla fall

Fick just ett brev från Kungsholmens gymnasium i posten. Där står det att jag ska komma dit på måndag den 18:de klockan 9:00. Obs! Det är om bara 2 dagar!!! Jag vet inte varför jag är så nervös, egentligen är det ju inte en så stor grej; jag vet att skolan är bra, alla kommer vara lika nya (det hade varit hundra gånger värre att börja i en ny skola mitt i terminen) och jag känner två personer som ska gå i samma skola. Men ändå kan jag inte sluta med tänk om-tankarna, och så är det faktiskt första gången jag börjar en ny skola utan Sara. En annan sak som stod i brevet var att alla nya elever ska till Kolmården på fredag, det blir väl kul, det vill säga om jag överlever till fredag...

Jag var på dop för några dagar sen och då läste mamman upp en text som jag tycker var så bra, här är den:



Människor kan vara oförstående och självupptagna
- förlåt dem i alla fall.

Om du är snäll kan andra anklaga dig
för att vara självisk och ha dolda motiv
- var snäll i alla fall.

Om du är framgångsrik attraherar du
en del falska vänner och några riktiga fiender
- var framgångsrik i alla fall.

Om du är ärlig och uppriktig
kommer någon att försöka lura dig
- var ärlig i alla fall.

Det som har tagit dig många år att bygga upp
kan förstöras av andra över en natt
- bygg i alla fall.

Finner du frid och lycka kan andra bli avundsjuka
- var lycklig i alla fall.

De goda gärningar du åstadkommer idag
blir bortglömda redan i morgon
- gör goda gärningar i alla fall.

Om du ger världen det bästa du har att ge
kanske det inte räcker till
- ge världen ditt bästa i alla fall.

När allt kommer omkring
handlar det om dig och ditt Högre Jag
- det handlade aldrig om de andra, i alla fall.


Mamma Mia!

Idag har jag mest varit hemma och grejat. Jag har städat (lite) i mitt rum och kommit i ordning inför skolan som snart ska börja (!). Usch jag vill inte ens tänka på det :S Men det jag ägnat mig mest åt i dag är att läsa. När solen tittade fram bakom molnen blev det riktigt varmt och skönt så jag satte mig på verandan och solade och läste min bok som jag lånat av Saris, Linas Kvällsbok, 1 & 2. Jag har visserligen redan sett filmen (ettan) men boken e typ 10 gånger bättre! Jag tror jag blev lite brun iaf, det försvinner så snabbt när man inte underhåller det  :)

På kvällen kom mamma på idén att vi borde gå på bio. Det blev "Mamma Mia!" som jag velat se länge. Vi fick sitta på helt spridda platser, jag, mamma, cj och hans kompis, eftersom vi tog de sista platserna som fanns kvar men det gjorde inget för filmen var sååå bra! Man kände igen varenda sång och ville bara sjunga med hela tiden. Alla som inte sett den ännu borde definitivt se den medan den går på bio.

 


En låång filmkväll

Nu är klockan 18:00 och jag har just vaknat. Detta beror på att vad som skulle varit en mysig tjejkväll/filmkväll hemma hos Sara igår resulterade i en hel natt utan sömn men med mycket skratt. Från början var det meningen att bara vi tjejer skulle träffas men sen fick Love och Viktor höra om våra planer och bestämde sig för att show up dom också. Så totalt var vi: Sara, Anna, Karin, Gaby, Love, Viktor och jag.

Efter att jag och Sara ätit upp nästan all den mat som Viktors mamma skickat med honom som middag gick vi alla ner till ICA och Videoaffären. Efter mycket förhandlade kunde vi äntligen enas om vilken sorts chips, vilka filmer och vad för dricka vi skulle ha. Filmer: Excorsisten & Aquamarine. Alla klämde ihop sig i Saras mammas runda porräng, som vi brukar kalla den av lite olika anledninger, och såg filmerna. Det blev mycket skrik och skratt (det mesta av skrattet var för att filmen Aquamarine var så sämst, Saras val såklart).

Efter två filmer var alla fortfarande pigga och vi bestämde oss för att gå ner till Mariatorget och förverkliga en "dröm" som jag och Sara haft ett tag. Uppdrag: hälla Yes-diskmedel i fontänen. Varför: för att den då skulle bli fylld med bubblor. Resultat: Inte en enda bubbla men två blöta tjejer, Gaby och Sara bestämde sig nämligen för att ta sig ett bad, uusch. På vägen hem igen fösökte vi bli av med Love och Viktor genom att springa ifrån dem (Sara ville inte att de skulle sova hos henne) och vi lyckades nästan när Love gick in i en sån där roterande dörr och blev inlåst därinne :) Men tyvärr hittade de hem till Sara sen..

Så nu var vi hemma igen och det var fortfarande ingen som ville sova, så vid strax innan fem begav sig jag, Anna, Karin och Sara ut på stan för att kolla på soluppgången och sen äta frukost på McDonalds. Det var helt tomt överallt och en vacker soluppgång, vi fotade massor medan vi promenarade längs Skeppsbron. När vi kom till Kungsträdgården såg vi vad vi trodde var en hoppborg och begav oss dit, det visade sig vara ett tält tillhörande militären på Ung08-grejen som skulle öppna samma dag. Besvikna fortsatte vi förbi de olika stånden och då kom en vakt fram och sa att det var föbjudet att vara innanför avspärrningarna. "Vilka avspärrningar?" sa vi och då pekade han och vi såg att hela området var avspärrat med stängsel, hur hade vi kommit in egentligen? Vi blev kompisar med vakten och pratade med honom och några "wannabe-turkar" (som var väldigt sugna på att bjuda oss på fika) medan vi väntade på att McDonalds skulle öppna.

Det slutade med att vi åt på den på slussen istället och sen gick vi hem (vid typ 7:30) och sov i ca 1,5 timme. Då ville shopaholicen Anna genast ut o kolla reor så vi följde med och satt utanför GinaTricot när det öppnade. Vi var de första att kasta oss över borden med kläder och jeans för bara 29 :- Jag köpte ett grönt fodral och gick hem och sov i ett par timmar. Det var en mycket rolig kväll/natt/morgon!

Puss o kram


Last minute shopping

Idag har jag varit i stan  och shoppat det sista som jag "behövde" inför hösten och skolan. Egentligen var det bara svarta leggings från H&M jag hade planerat att köpa men som vanligt blev det lite mer..



En röd sjal med fint mönster, 2 par leggings, ett par silvriga örhängen & en mysig grå kofta. Allt ifrån min favorit (efter Abercrombie förstås) affär H&M.

Gotland, dag 3

Under denna dag hade vi mycket kul och tog många bilder. Därför tycker jag att jag bäst beskriver denna dag i bilder, för vad är det man brukar säga; en bild säger mer än tusen ord?



Vi åkte in till Medeltidsveckan i Visby och tog ett fotbad, skönt :)




Vi dödade två vildsvin...



...tillagade en vildsvins kebab...



..och åt, mums.



Sofia spillde på Saras Long Champ-väska...



...och fick uppleva Saras ljuva hämd.






Vi lekte med våra nya läppglaans :)



Sara tog en het medeltids-kille på rumpan.



Och jag snodde en kaka!



Jag och Sara stannade i Kärlekstunneln i Ringmuren. När några människor som gick förbi stannade och kollade på som om vi var lesbiska så vi: "asså det är inte som det ser ut, haha" och då sa dom helt seriöst "nej men det är inget att skämmas för, det är naturligt" Hahhaha, oj vad vi skrattade sen :D

Som ni ser hade vi ännu en rolig dag med massor av skratt.

Gotland, dag 2

Denna dag var det storm över stora delar av Sverige. Men på vår ö var det inte så farligt. Men det blåste en hel del vilket gjorde att det gick gigantiska vågor vid stranden i Ihre-viken. Direkt efter frukost (och efter att vi hoppat studsmatta för att smälta maten ordentligt) åkte vi dit. Det var ganska kallt i vattnet men man vande sig snabbt och det var superkul :) Vi dök under vågorna, vi hoppade över vågorna, vi åkte med vågorna. Sara och Sofia (Saras syster) har en Boogie-Board (som en surfingbräda fast mindre som man ligger på magen på) och med den kunde vi flyga fram framför vågorna och följa dem enda in till stranden.

Det hände en lite läskig sak och det var när Sofia och Lennart (the father) kom för långt ut och en undervattensström nästan förde bort dem. Efteråt fick vi höra att det varnades för att bada i Ihre-viken, det har nämligen varit ett par drunkningsolyckor där :S

   

Goodland with Hanes <3

Efter tre dagar och tre nätter på Gotland har jag nu kommit hem. Min bästa kompis Hanes (Sara) är där  med sin familj nu så jag tänkte att det var på tiden att jag åkte och hälsade på henne, efter nästan två månader utan att ses började jag få abstinensbesvär.

Ändå var det som om vi setts igår när jag steg av planet o mötte henne vid gaten, enda skillnaden var att vi båda var lite längre, lite blondare och mycket brunare. Vi spenderade den första dagen i Visby och hade jättekul. Även fast vi inte gör så roliga saker alltid så har vi ändå garanterat superkul :)

Dagens höjdpunkter/skratt: När jag råkade gå ut ur Cubus med en galje i handen och inte upptäckte det förrän vi gått en bit. När Sara fotograferade en fet kvinna som fyllde en hel godispåse i affären. När vi såg alla männsikor som klätt ut sig i medeltidskläder (det var nämligen första dagen på Medeltidsveckan) och helt seriöst levde sig in i sina roller (vi fotograferade alla fula, långhåriga sagan om ringen-typer). När vi prövade hattar..


   


Det är smart och det är gott

Jag har hittat det perfekta brödet, det heter Smart&Gott och smakar helt underbart efter några minuter i rostern. Det är tjockt och fluffigt och när man rostar det får man en frasig yta utanpå. De bästa påläggen är en hel del smör och lite ost, mmmmmmm... Och det bäta är att det inte bara är himmelskt gott utan också nyttigt :) Små från på utsidan och lite större på insidan. Jag berättade om detta för min kompis Anna och det visade sig att hon också älskar det, det bevisar hur bra det är.

Så Switch Bread! Nästa gång ni handlar bröd, testa detta. Jag lovar att ni inte blir besvikna :)


RSS 2.0