Turklandet

Hejsan alla läsare! (Ni är nog inte så många, dels för att jag typ aldrig uppdaterar så jag förstår att man tröttnar :))

Men i alla fall, nu har jag kommit hem från härliga Turkiet och Frankrike. Det har varit en underbar resa med massa sol och bad. Hade tänkt skriva rese-blogg men internetet krånglade så det blev tyvärr inte av. Men det var nog ändå rätt bra för då hade jag väl suttit inne vid datorn istället för vart ute njutit.

I Turkiet bodde vi på ett stort hotell. Där fanns verkligen allt: fler än fem pooler (en som var en halv kilometrer lång!), restauranger, ett vattenland med massor av vattenruchelkanor och en vit strand med massor av aktiveter som man kunde göra. Havet var verkligen turkost, det va nästan samma färg som sånt där munvatten, Listerin tror jag det heter :D. Och det fanns inget sjögräs eller tång (jag har nämnligen en liten fobi för det så det va skönt), men det bästa med havet var att det var perfekt temperatur; man kunde bada och ligga i länge utan att frysa det minsta men samtidigt var det svalkande.

Vad gjorde vi då? Ja, vi spenderade den största delen av dagarna på en hög pir som gick ut över vattnet, där låg vi på stora kuddar och solade och läste böcker. Det var kul att hoppa i vattnet från piren för dn var så hög, egentligen fick man inte det så man fick passa på när badvakten tittade bort ;) Något annat som vi gjorde mkt av det är var att vi åt, vår favvo-restaurang dukade upp läckra bufféer med en blandning av västerländsk- och turkmat. Efterrättsborden var fyllda av läckerheter så blev kanske lite mycket av det goda ibland. Jag vägde mig nyss och insåg att jag gått upp två kilo sen precis innan resan :D Så kan det gå..

En rolig kväll: Det var kvällen som Sverige spelade mot Ryssland och alla svenskar på hotellet (det va typ bara vi och de andra familjer som vi åkt dit med) var uppklädda i Sverige-kläder och målade i ansiktet (jag nöjde mig med en liten flagga på armen, det kan ni se på bilden nedan :P är ingen riktig supporter). Det roliga var att hotellet var fullt av ryssar så när vi bänkade oss framför storbildsteven för att kolla på matchen omringades vi av läbbiga ryssar och ni skulle sett hur de skrek under matchen. Vi svenskar fick ta i från tårna för att ens höras över deras rop: RUSSIA...RUSSIA!! Jag tyckte det var roligare att skrika än att titta på själva matchen, så när alla skrev JA! eller NEJ! så hängde jag på utan att riktigt veta varför de skrek, ibland råkade jag hänga på ryssarnas JAA! när de gjorde mål, det va förstås lite pinsamt :) Men vi hade jättekul och efteråt badade alla vi ungdomar/barn med kläderna på, egentligen skulle vi bara gjort det om sverige vann men det var så frestande så vi hoppade i ändå :)

Oj, nu blir det mycket beskrivande om just denna kväll men det var den roligaste så jag måste få berätta om vad som hände när vi höll på som bäst att bada i den upplysta poolen med våra kläder på. Jo, vi förde väl en del oväsen när vi hoppade i men inte så mycket och det va inte så jättesent. Men plötsligt kommer en kvinna (kanske i 40-års-åldern) fram marcherandes till poolen. Vi håller alla på att skratta ihjäl oss eftersom kvinnan endast är iklädd underkläder, och det är inte vilka underkläder som helst utan värsta porriga, leopardskinns, spets-underkläder med massor av detaljer och volanger :D  Kvinnan är börjar skrika på oss på ryska och vi gissar att hon e sur för att vi fört så mycket oväsen. Vi säger lugnt att vi inte fattar vad hon säger så då försöker hon istället med de få ord hon kan på engelska. Hon säger åt oss att vi är dumma i huvet som låter  så mycket och pratar på länge innan hon vänder och går. Vi ropar efter henne: NIce underwear! mm. och då vänder hon och kommer tillbax och SPOTTAR på oss och försöker SPARKA oss, hon va helt galen och vi bara fortasatte skratta. När hon inte fick tag på oss i vattnet gick hon äntligen.


Här komemr lite bilder från resan:



mums....


9:ornas avslutningsmiddag

Sen jag skrev sist har det varit niornas avslutningsmiddag också. Det var väldigt roligt att se alla så uppklädda och det var bra att folk faktiskt tog det seriöst och gjorde sig så fina, jag hade trott att många inte skulle bry sig och för att visa detta kanske komma i mjukisbyxor och så. Men hela killgänget hade kavaj och skjorta och de flesta tjejer var jättefina.

Vi tilldelades bordsherre/bordsdam genom att man fick en lapp där det stod något som gjorde ett ljud (t.ex. and, datormus, dörrklocka) och sen skulle man göra det ljudet tills man hittade sin partner (typ alla tyckte det va löjligt och gick istället runt och frågade vad alla hade. Min And-partner visade sig vara Jeffrey som var klädd i bohusläns folkdräkt :) Vi åt tre-rättersmiddag medan det delades ut diplom och lärarna sjöng en sång. Sen var det dans och i Cafeterian delades det ut exotiska drinkar med namn som t.ex. Mumsiga Mats (jätteäcklig) och Tinds special (ännu äckligare).

Efteråt åkte många ut till Värmdö för typ efterfest. Det var väl sådär kul. Sen sov jag hos Sara som vanligt.

   
  
  
           


Nu är det slut :(

Nu var det ett tag sen jag skrev, detta beror på en mängd olika saker. Dels så har det varit de sista dagarna innan skolavslutningen och alla i skolan har varit angelägna att träffas så mycket som möjligt. Det märks att vi snart ska splittras och alla är faktiskt lite extra snälla mot varandra och alla umgås med alla, det är roligt men samtidigt hur ledsamt som helst. jag har bott hos Sara nu i flera nätter eftersom vi träffat kompisar både i hennes lägenhet i stan och på Värmdö och då har det varit lättast att sova där.

Nu är det över. Igår slutade vi nian, grundskolans sista årskurs. Det var sorgligt på avslutningen men ändå kom inga tårar. Jag tror nog inte det riktigt har sjunkit in än, det känns inte som det är slut, det känns inte som sommarlov. Jag och mina kompisar har bestämt att vi ska intensiv-träffas nu de första dagarna på lovet för snart kommer folk börja åka bort och då vet man aldrig när man kan träffas allihop igen. Jag blir otroligt deprimerad när jag tänker på det....så jag försöker tänka på annat.


Underbar dag på stranden..

Idag har vi haft skolårsdag. Detta innebar detta år att alla i nian åkte till Grisslinge havsbad och solade, badade (för det mesta ofrivilligt) och hade trevligt tillsammans. Det var underbart väder och rätt så skönt i vattnet. Men jag tror inte jag badade en enda gång, alltså frivilligt, islängd blev jag minst 15 ggr :( Till lunch åt jag världens dyraste och godaste macka från Delselius, mums... Nu är jag helt utmattad från all sol och ligger jag och vilar upp mig. Ikväll blir det grillning hos Sara.

Indiana Jones o shopping

Idag har vi haft bio-dag med hela skolan. Vår rektor har nämnligen infört en liten taktik för att få alla i skolan att sköta sig bättre, det går ut på att man lägger i en kula i en flaska varje gång det har hänt nåt bra i skolan (eller rättare sagt, inget dåligt har hänt) och när flaskan är full får hela skolan en belöning. Tyvärr är det inte många som bryr sig om flaskan eftersom belöningen sällan är något roligare än att gå på bio. Och det stämde i år igen, vi fick gå och se "Indiana Jones & kristallskallens återvändo" (jag tror den hette nåt sånt). Hela vår skola, både lärare och elever (drygt 300 pers), klämdes in i en biosalong och förstås slutatade det med pop corn-krig. Filmen var väl helt okej men inte riktigt min typ.

Efter bion gick jag, Anna, Gaby och Sara och shoppade. Jag köpte två klänningar, en vit från H&M och en turkus/grön från BikBok. Den vita ska jag förmodligen ha på avslutningen och den andra imorgon då vi ska åka och bada med hela 9:an. Juste, min klänning från Tradera har kommit nu! Anna hade med sig den till stan och den är även finare än vad jag kunnat föreställa mig :) Kan lägga upp bilder på mina klänningar sen...

Ha det gött :D

 "Indy"

I <3 Abercrombie & Fitch

Mitt absoluta favoritmärke är Abercrmbie & Fitch. Deras kläder är underbara, rena mästerverken faktiskt. Man skulle kunna säga: köp vad som helst från A&F åt mig, och man skulle vara säker på att det skulle vara snyggt  för inget är fult. Många tycker det är synd att det inte finns i Sverige men jag tycker faktiskt det är bra för att då skulle alla här ha det och det skulle inte vara lika unikt och speciellt :)

Här är några små smakprov av den utsökta kolektion de har:



Vill ha allt :)


Världens bästa "alla barnen-skämt"

Jag och Sara är bäst på att hitta på "alla barnen skämt"! När vi är på rätt humör kan vi skratta åt i stort sett vad som helst men detta tycker jag man kan skratta åt oavsett vilket humör man är på:

Alla barnen åt hamburgare förutom Orv för han år KORv!! Hahah

En annan bra som Sara kom på var när vi försökte komma på alla barnen skämt åt alla våra kompisar. VIssa är lätta som Anna (alla barnen hade slagit sig på knät förutom Anna som gjort illa sin panna), Gaby (alla barnen var ute och lekte förutom Gaby för hon hade en bäby) osv..., men vissa är svårare. Som t.ex. Julia och Karin. Sara gjorde ett desperat försök för Karin:

Alla barnen var i fast form förutom karin för hon var rinn!

Jag håller på att skratta ihjäl mig bara nu när jag skriver det, vem kommer på något sånt, den männsikan måste vara sjuk, haha! :D


Äntligen friiiiiiiiii!! :D

Idag har jag redovisat engelskan och spanskan och är därmed klar med allt jobb för terminen, för hela nian, för tiden i kunskapsskolan och för hela grundskolan!!!! Det är underbart skönt.....men samtidigt måste jag erkänna att det e lite sorgligt också :( Vi åt sista lunchen i skolmatsalen idag och vi skålade tårögt med våra vattenglas (Sara hade någon äcklig blandning mellan vatten och mjölk :)

Vi har tränat tre gånger med sommaravslutningskören idag och det låter nu hur fint som helst. Vi sjunger bland annat Halleluja och I'm yours <3 De får inte ställa mig för nära mikrofonen för då kommer mina snyftningar att höras i hela kyrkan :P

Nu ska jag bara njuta av att inte ha enda läxa och inte kommer ha det på över typ två och en halv månader!! :D


I skolan..

Nu sitter jag i skolan och har det tråkigt. De flesta är klara med sina arbeten för terminen så de går runt och gör ingenting men jag har massor kvar :( Men efter imorgon kommer det vara skönt för då har jag gjort mina sista redovisningar!

Det var så uuunderbart väder i helgen och det syns på alla i skolan att de flesta varit ute och solat. Folk jämför sina brännor och bikini-streck, bråkar om vem som har ondast/är rödast :)

Puss & Kram :D


Grillning i Saltis

Äntligen har vi lyckats övertala de stolta Värmdö-borna att ta sig hit till (det enligt dem hemska) Saltis :) Det kom ett helt gäng (Josefin, Erika, Rebecka, Simon, Gaby, Love, Madde, Felicia, Viktor, Emma  och Karin). Jag och Sara visade alla till en mysig liten strand där vi satt och grillade marshmallows (och bl.a. flaskor som exploderade :S) och pratade och sjöng. Även fast vi hade det så bra så vägrade Viktor att erkänna att Saltsjöbaden hade något alls att erbjuda, envisa människa..

Vi blev tillsagda ett antal gånger av personer som tyckte vi störde när vi körde moppen och en gubbe som sa att vi gjorde "intrång" på bostadsföreningens mark. Turligt nog lyckades vi charma honom så att vi fick stanna. Trots några missöden som att tåget aldrig kom och vi blev sittande på stationen i över en timme så var det en kul kväll :)


RSS 2.0