Water Sports Camp

Dag 1:
Idag skjutsade pappa mig och Carl-Johan till Olivia och Nikkis familjs ställe i skärgården. Olivia och Nikki (Nikoline) är våra kompisar från Verbier och deras föräldrar hade fixat så att vi skulle få träna på vattenskidor, wakeboard, windsurfing och segling med en instruktör, som ett vattensportläger alltså. Det visade sig att vi skulle ha två tränare, ett gift par som var experter på typ allt som har med vattnet att göra, plus allt som har med snö att göra, plus golf. Under första dagen fick vi göra balansövningar för på windsurfingbrädan och åka vattenskidor. Jag har bara åkt vattenskidor n gång för länge sen så det gick rätt dåligt för mig, kom upp men ramlade på en gång igen, alla andra klarade att åka :(:(

Dag 2:
I did it! Idag kom jag inte bara upp på vattenskidorna utan åkte länge och körde slalom fram och tillbax långt ut på sidorna utanför spåret som blir efter båten :D Jag är såå lycklig! Vi vindsurfade också idag. Som tur var hade vi särskilda juniorsegel, annars hade vi nog aldrig lyckats få upp dem ur vattnet. Johanna, den ena instruktören som vunnit guld medalj i windsurf VM, knöt fast brädan i en boj när vi skulle segla så att vi inte skulle driva bort  (den iden kom de på efter att Olivia fått vind i seglet och snabbt försvunnit iväg bakom en ö och nästan gick på grund).

Dag 3:
Tro det eller ej men nu är jag faktiskt både en vattenskidåkare och en wakeboardare! Idag fick vi låna grannens wakeboard och jag som alltid velat lära mig detta blev överlycklig. Ännu gladare blev jag när jag kom upp på andra försöket o åkte jättelångt, det var såå kul :D På eftermiddagen fick vi än en gång låna en rolif leksak av snälla grannen Knut, denna gång var det en sak som liknar en ring som man åker med bakom båten, fast den var mer som en platt uppblåsbar madrass och när man åkte snabbt i motvind flög den upp i luften! Det var kul tills Olivias flugtur slutade med en kraschlandning och hon gjorde illa sig :(

Vi hade verkligen jättekul under dessa dagar och lärde oss massor. Den doft som jag kommer minnas mest från detta läger är lukten av myggmedlet vi fick ha på oss hela tiden eftersom man annars blev helt uppäten, grannarna kallade den sommarens vanligaste parfym. Vädret som representerar dessa dagar är sol och värme. Vad gäller musik så var det Fergie's låt "Glamorous" och Chris Brown's "With you" som gällde :)


Borta bra men hemma bäst

Nu har jag varit hemma i några dagar och jag måste säga att hur bra man än haft det på en resa så är det alltid underbart att komma hem. Höjdpunkterna av hemkomsten: träffa mamma igen, träffa kompisarna igen, sova i min egna säng och äntligen få packa upp ordentligt.

När vi först kom hem till mamma var Martin och Addi där också (mammas pojkvän och vår "låtsas" syrra) och de hade en överaskning åt mig. Addi hade helt själv bakat en födelsedags tårta åt mig och gjort ett jättegulligt kort där det bl.a. stod att jag var den bästa 16:åring hon någonsin träffat, "jag lovar" skrev hon. Så söött :)

Under helgen har vi varit ute med Martins motorbåt och bara badat o solat o haft det jätteskönt. Än har jag inte träffat ngn av mina kära kompisar men jag ska nog träffa Gabs idag och så planerar jag en liten resa till Gotland för att hälsa på Saris ngn gång innan skolan börjar. Usch skolan, jag vågar knappt tänka på det.

Ha det bra o njut av det uuunderbara vädret :)

Hollywoood

Idag har vi varit värsta turisterna. Vi har sightseeat i Hollywood och Beverly Hills: gått på Hollywood Boulevard och kollat på de ingraverade stjärnorna på trottoaren med stjärnornas namn samt hand och fotavtrycken, vi har varit inne i the Kodak Theatre (där Oscar-galan hålls varje år), sett legendariska shoppinggatan: Rodeo Drive och vi har sett den "heliga" HOLLYWOOD-skylten (dock på väldigt långt håll).

Okej vi var inte de värsta turisterna, det priset togs av de japaner som gick och filmade trottoaren med stjärnorna medan de gick + tog kort på sig själva med varje stjärnas namn (jag nöjde mig med att ta kort på mina favvo-stjärnor). Vi var heller inte så hardcore att vi följde med en av de många guidade turer som körde runt till alla kändisars hus och spionerade för att få den minsta glimt av någon, stackars stjärnor egentligen.

Vi hade en jättekul dag :)




En otrolig dag på Universal Studios

Nu befinner vi oss i Los Angeles, California. Det är rätt molnigt och vi som är vana vid Phoenix hetta fryser (egentligen är det över 20 grader så vi ska inte klaga). Vi bor på 23:e våningen på ett Hilton hotel som ligger precis utanför Hollywood.

Anledningen till att vi valde detta hotell var att det ligger precis intill Universal Studios, en nöjespark tillhörande det kända film-/TV-programs bolaget. Så idag har vi varit där och det var superkul! Vi började med att gå på Universal-walk, det var en gata fylld med aktivitet, kantat av gigantiska neon-skyltar föreställande King Kong mm. Där fanns affärer så som my favorite A&F och restauranger så som "Bubba Gump Shrimp Co." (ni vet bolaget som Forrest Gump och hans räk-galna vän Bubba planerar att starta i fden underbara filmen "Forrest Gump").

Efter att vi promenerat bestämde vi oss för att gå in i själva nöjesparken. Det första vi gjorde var en Studio Tour, det gick ut på att man satte sig på som ett sightseeing-tåg (utan räls förstås) och sen kördes man runt de olika platser där kända filmer spelats in. Det jag aldrig förstått är att de flesta filmer spelas in i något som liknar stora fabriksbygnader, där byggs hela världar upp och dom kan få det att se ut som i prencip vart som helst i världen. Till exempel King Kong som jag alltid trott måste spelats in på en öde ö gjordes i just en sån byggnad. När vi passerade en studio-bygnad sa guiden åt oss att vara tysta för där inne höll serien "House" på att spelas in just då, coooolt! Tyvärr fick vi inte se någon av skådespelarna :(

Förstås filmas vissa filmer utomhus och då bygger de upp låtsas-världarna utomhus. Vi fick se modeller som använts i bl.a. Indiana Jones, Jaws, King Kong, War of the Worlds (ett riktigt Boeing 747, jumbojet, som totalförstörts och skulle likna en flygplanskrach) och coolast av allt; vi körde genom hela Wisteria Lane från Desperate Housewives!! Jag älskar detta program och det var så häftigt att köra ner för gatan och känna igen de olika stora husen och platser där saker hänt..

Vi fick ocksa lära oss hur det gick till när de gjorde olika specialeffekter i filmer. Som t.ex. en bilexplosion, en storm och sedan visade de oss en ganska stor pool med en blå skärm bakom och förklarade att det var där alla filmer som utspelade sig ute på havet spelats in, alla höll med om att det var helt otroligt att de kan få den lilla poolen tillsammans med en skärmen (som kan föreställa himlen) att se ut som om skådespelarna befinner sig mitt ute till havs.

Men nog om the studio tour, det fanns ju också en mängd attraktioner vi inte ville missa. Vi åkte bl.a. The Simpson's ride (en helt otroligt verklig visuell åktur genom Springfield) och the Jurassic Park ride. På slutet av dagen såg vi något häftigt, det var som ett stort genomskinligt rör som stod på asfalten och inuti röret flög två personer. Det var tydligen kallat Indoor Skydiving och det fungerade så att två gigantiska fläktar sprutade luft strömmar uppåt och det gjorde det möjligt för människor att inne i röret uppleva tyngdlöshet och få känslan av att fallskärmshoppa från ett plan. Vi bestämde oss att detta var ngt vi måste testa så vi signade upp oss och fick en flyglektion och utrustning (så som världens fulaste overall och hjälm, skyddsglasögon och öronproppar) innan det bar iväg till luft tunneln.

Det var jättehäftigt men svårt. När man hoppat in i röret fick man jättemycket tryck underifrån och var tvungen att hålla sig i en viss position, det var tur att en tränare var där inne med en hela tiden eftersom jag annars skulle krockat in i väggarna istället för att flyga rakt. Med kinderna fladdrandes flög vi upp och ner i det stora röret medan en stor publik tittade in genom det genomskinliga glaset. Det var coolt men gjorde ganska ont i armarna eftersom blåsten var så stark. Det var en otrolig upplevelse att få flyga och det ger en idé om hur det faktiskt är att fallskärmshoppa.





Jag flyger :D





Westiria Lane från Desperate Housewives!!


My Birthday

Idag, 16/7/2008, fyllde jag 16 ar. Jag hade en jattemysig fodelsedag med familjen. Vi kopte en tarta (se bild nedan) och pa kvallen at vi middag med min farbror Chad och hans thailandska fru, Oh, pa min favorit-restaurang har i USA. Restaurangen heter Olive Garden och dar har dom varldens godaste mat. De har ocksa en tradition att varje gang nagon gast fyller ar sa bjuder dom pa tarta och alla i personalen (okej nastan alla) samlas vid gastens bord och sjunger deras alldeles egna fodelsedags-sang, allt detta var jag beredd pa, det jag inte var beredd pa var att de skulle satta pa mig en hatt (den sag ut som en mat-tant harnat med djavulshorn) och den skulle jag tydligen ha pa mig tills jag lamnade restaurangen (!). Usch, det va lite pinsamt.

Detta fick jag i present av mamma, CJ och Helen:


Ett Thomas Sabo Charm Bracelet med nagra charms som representerar mig.





Min tarta som sag valdigt god ut men som var fylld med russin, usch :(



Hatten jag var tvungen att ha på mig haha

 

Shopping

Igar var vi pa Fasion Square mall. Dar fanns alla bra amerikanska affarer som jag langtat efter att ga till. Forstas var hogsta prioritet pa Abercrombie and Fitch. Sedan hade jag hort talas om ett marke vid namn Hollister som har samma agare som A&F fast ska vara lite billigare, detta marke visade sig ha nastan exakt samma saker som Abercrombie och liknande priser. Jag gick forstas ocksa till Victorias Secret dar dom hade rea och man fick en gratis "tote" nar man handlade :)

Detta kopte jag:





Denna vaska fick man gratis pa Victorias Secret

Beautiful Arizona

Nu befinner vi oss i staden Pheonix, staten Arixona och landet USA. I varas kopte vi ett jattefint hus har och det ar i det vi nu bor. I denna delen av USA bestar naturen av okenlandskap, Arizona ar namnligen en del av The Sonoran Desert. Det ar jattevackert med massor av katusar och andra ovanliga vaxter. Det ar torrt och otroligt hett denna tid pa aret. Idag ar det ca 35 grader varmt. Himlen ar nastan alltid bla och at vilket hall man an tittar mots man av steniga berg borta vid horisonten. Jag verkligen alskar detta stalle <3

Igar nar jag satt vid datorn tittade jag ut genom fonstret och fick se en liten Cayote ga forbi precis utanfor. Jag har alltid varit lite radd for att stota pa en san eftersom de har attackerat manniskor och pa natten hor man dem yla hogt och laskigt. Fast efter att ha sett denna lilla stackare har forlorat en del av respekten for dessa vildhundar. Den var ganska liten och ynklig, fast iof kanske det bara var en valp.. I Arizona finns ocksa Bobcats (liknar lodjur) och Mountain Lions (en mindre version av vanliga lejon).

Dessa ar nagra kaktusar som finns i var tradgard:

   

Coola hyrbilen


Detta ar bilen vi hyrt under tiden i Mexico. Jag har aldrig gillat PT Cruisers men denna va cool tycker jag.
Och vi verkar ha fatt en Cruiser;forbannelse for sa fort vi landade i USA igar sa var det forsta vi sag, tre st sanna bilar :)

Good bye Los Cabos

Idag var varan sista dag i lovely Mexico [mehiko]. Vi spenderade formiddagen vid poolen samt stranden. Idag var vagorna inte sarskilt stora sa det var perfekt for att bada. Mkt battre an forsta dagen da det var storm och vagorna var livsfarligt stora och stranden fick stangas av. Vattnet har ar valdigt salt och det gillar jag, det kanns frascht och skont pa huden, inte lika skont forstas nar man far sig en kallsup..

Pa eftermiddagen akte vi till ett litet stall i narheten dar vi hyrde hastar och red ut med stranden. Det var jatteharligt att galloppera vid vattenbrynet med den salta vinden i haret. Tyvarr blev det inte sa mkt galopp eftersom Helens hast hela tiden stack ivag fran oss andra sa hon blev forstas radd.

Nu har vi just kommit hem fran en mysig middag pa ett annat hotell. Vi at ljuvlig mozzarella med tomater och tittade pa solnedgangen :) Nar vi akte hem vid klockan 10 var det fortfarande 31 grader varmt, det gillar jag.

Grumligt vatten och tequila

Idag har vi varit pa snorklingstur. Det blev val sadar 4 minuters snorkling totalt :) For att sammanfatta det sa var det en total ripoff. Vi akte ut med en storre motorbat fullproppad med manniskor, eftersom den akte med en medelhastighet pa fem knop tog det en evighet innan vi var framme. I den lilla viken som de tagit oss till lag ca 10 andra turist batar och och man sag knappt vattnet for alla de turister som lag och flot pa ytan :)

Men vi, som de duktiga turister vi ar, satte pa oss var utrustning och hoppade i den ganska kalla vattnet. Det var forst nar vi stoppat ner huvet under ytan som vi forst forstod vilken ripoff det verkligen var. Vattnet var gront och grumligt, om mna anstrangde sig kunde man urskilja sma bitar av ett korallrev dar nere och ett par fiskar som vilset forsokte halla sej borta fran vimlet av turisterna. Efter att ha tvattat vara cyklop for att se till att det inte var pa grund av dem allt var suddigt och grumligt tog vi oss tillbaka till baten, vi fick zick-zacka mellan japaner och turistbatar.

Det  var nar baten sakta korde hemmat som vi forstod vad fel vi haft om denna snorklingstur, det var inte for att snorkla som alla turister var dar, det var for att dricka tequila och bli packade. Pa overvangen av baten holls en tavling om vem som kunde halla i sig mest tequila under kortast tid. Det var ratt kul att kolla pa. Och det var inte bara de lite yngre som som hallde i sig utan ocksa vuxna som var dar med deras barn. En kvinna i fyrtioarsaldern var dar med sin tioariga dotter och hon blev sa full (och hog) att hon snubblade runt och skrek, tafsade pa alla pappor och tog dem mellan benen, helt sjukt. Men som sagt lite kul att titta pa, sarskilt eftersom kvinnan hade en liten bit toapapper som stack ut fran bikinitrosorna :) (Jag tog kort pa det sa nar jag kan koppla in kameran sa ska jag visa ;)

Ha det bra!

PS: Här är bilderna! Notera hur hon attackerar andra passagerare på båten och den lilla toapappers-biten som sticker ut, hahahaha






Trainer for a day <3

Idag har jag haft en av de basta dagar i mitt liv. Jag har varit delfin-tranare och fatt vara med dessa uuuunderbara djur under en hel dag.

Allt borjade med att jag, CJ och pappa kom till Cabo Dolphines och checkade in vid en reception. Vi traffade killen som skulle vara var huvudtranare under dagen, han hette Mario och borjade varje mening med "My friends..." Sa tydligen gillade han oss i gruppen. Var grupp var liten, vilket var bra. Det var bra jag, CJ och tva brittiska bogar i femtioarsaldern, haha.

Det forsta vi fick gora var att byta om till vara speciella delfin-tranar-klader, en uniform bestaende av en pike troja, ett par badshorts och en otrloligt snygg keps. Sedan guidades vi runt mellan delfin-labbet, fisk-forvaringsrummet (undrar om jag nansin kommer fa bort fisklukten fran itt har..) och sjalva poolen dar vi fick lara oss allt som finns att veta om delfiner och hur man tranar dem.

Efter detta kom den basta biten, badandet...

Vi fick simma runt med en delfin som hette Renoir. Den va storre an vad jag forestallt mig och man fick definitivt respekt for den gigantiska fisken. Men snart insag man att det var det snallaste djuret i varlden. Det simmade tatt intill oss sa vi kunde klappa honom pa ryggen och magen. Skinnet eller vad man nu ska kalla det var alldeles slatt och gummiaktigt. Vi fick leka lite med delfinen och halla upp en stang som han glatt hoppade hogt over. sen kom det roligaste, Mario sa at mig att simma langst bort i den stora poolen och nar delfinen kom skulle jag ta tag i hans ryggfena och halla i hart. Jag gjorde som han sa och sen fick jag mitt livs aktur, det gick jattesnabbt och var superkul!

Efter badet fick vi lara oss olika kommandon och fa delfinen att gora olika trick. De var hur duktiga som helst, de sjong, dansade, gjorde "give me five", vinkade, plaskade, gjorde piruetter, trippelbakatvolter och helt galet hoga hopp (allt for en stor mangd fisk sa klart). Vi kastade ringar till dem och de alskade att snurra dem som rockringar runt deras nosar :)

Det sista vi fick gora var att hjalpa till nar en grupp turister skulle bada med delfinerna. Vi fick gora alla kommandon och mata dem, de kandes haftigt. Nar jag var liten var min storsta drom att bli delfintranare och det verkar som denna drom vackts till liv igen..

Ledsen att jag skrivit lite val detaljerat kanske men det var verkligen roligt och jag vill minnas varje del av det.

Manga kramar fran Mexico!






USA/Mexico-bloggen

Hej allihopa! 

Nu tankte jag harma min gode van Sara och uppdatera fran min resa. Jag ska forsoka att skriva ofta men man vet aldrig hur det blir med mej, har annu inte riktigt kommit in bloggandet..

Till att borja med vill jag ursakta for att jag skriver sa konstigt, ha inte de svenska bokstaverna pa min pappas dator. Hoppas ni forstar vad det star :)

Men iaf, just nu befinner jag mig i Los Cabos, Mexico. Jag och min kara bror ar pa hotellrummet och ligger o kollar pa Mexikanska Disney Channel :) Just nu visas den mexikanska motsvarigheten for High School Musical, faktiskt ratt bra :) Vi ar helt slut efter en lang dag pa stranden, vi har badat och hyrt vattenskotrar, det var jattekul. Fast jag delade vattenskoter med min latsas-mamma, Helen (ja, hon e faktiskt min latsas mamma nu eftersom hon och pappa gifte sig i smyg for en vecka sen), och hon korde i snigelfart. Men sen tog jag over och da blev det full fart och vi flog over vagorna, superkul!

Men nu maste jag sluta, pappa ska ha datorn.

Puss & Kram <3

RSS 2.0